ZEYTİN YAPRAĞI PROJE KONUSU OLDU

Akhisar Zeytinin yaprağı bile değerli.


Tarım/Hayvancılık 25.06.2021 17:24:59 1420 0

ZEYTİN YAPRAĞI PROJE KONUSU OLDU

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje sayesinde, Akhisar´da zeytin yaprağından deri tabaklama hammaddesi üretilecek.

2020 yılı Fizibilite Desteği Projeleri kapsamında, ön fizibilite danışmanlığını Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan Zeytin Yaprağından Deri Tabaklama Hammaddesi Üretim Tesisi Kurulması Projesi, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek hayata geçirildi.

Türkiye, dünya deri üretiminde 11. sırada yer alıyor. Deri sektöründe önemli bir potansiyele sahip olan Ülkemizde, deri tabaklama işlemlerinde kullanılan kimyasalların çevre ve insan sağlığına verdiği zararların ortadan kaldırılmasını amaçlayan projenin başarılı olması halinde, zeytin yaprağından elde edilecek olan hammaddenin tabaklama sektöründe kullanılması hedefleniyor.

Akhisar Zeytin´inin marka değerine yeni bir ivme kazandıracağı düşünülen proje çalışmaları çerçevesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri sektör paydaşları ve ilgili kurumlar ile görüşerek tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapıyor. Hâlihazırda atık madde durumunda olan ve kullanılamayan zeytin yaprağına değer katarak geri dönüşüme kazandıracak olan Proje sayesinde, zeytin yetiştiricilerine ilave bir gelir kapısı oluşmasının da öngörüldüğü belirtiliyor. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ